Del bilder, en kalender og annet med familiemedlemmer på iPhone
Med Familiedeling på iPhone kan du dele et familiebildealbum, en familiekalender, posisjon og mer.
Del bilder eller videoer med familiemedlemmer
Når du konfigurerer Familiedeling, opprettes det automatisk et delt album kalt Familie i Bilder-appen på alle familiemedlemmenes enheter, noe som gjør det enkelt å dele familiens bilder og videoer.
Åpne Bilder-appen
, og velg et bilde eller en video, eller velg flere bilder eller videoer.Trykk på
, og trykk deretter på Delte albumer.Legg eventuelt til kommentarer, og trykk på Delte albumer.
Velg et album som bildet eller videoen skal legges i.
Medlemmer kan slutte å abonnere på familiealbumet, og familiens organisator kan slette det eller fjerne abonnenter. Se Del iPhone-bilder med Delte albumer i iCloud.
Legg til en hendelse i familiekalenderen
Når du konfigurerer Familiedeling, opprettes det automatisk en delt kalender kalt Familie i Kalender-appen på alle familiemedlemmenes enheter. Du kan planlegge en hendelse i denne kalenderen for å dele den med familiemedlemmer.
Åpne Kalender-appen
, og legg til en hendelse.Når du legger inn hendelsesdetaljene, trykker du på Kalender og trykker deretter på Familie for å legge til hendelsen i familiekalenderen.
Medlemmer kan slutte å abonnere på familiekalenderen, og familiens organisator kan slette den. Se Del iCloud-kalendere på iPhone.
Dele posisjonen din med familiemedlemmer
Med Familiedeling kan du dele posisjonen din med medlemmer i familiegruppen. Når organisatoren i familien konfigurerer Stedsdeling i Familiedeling-innstillingene, deles organisatorens posisjon automatisk med alle i familiegruppen. Deretter kan familiemedlemmene velge hvorvidt de vil dele posisjonen sin.
Når du deler posisjonen din, kan familiemedlemmene dine se posisjonen din i Hvor er? og Meldinger, og hvis enheten din blir borte, kan de hjelpe deg med å finne den med Hvor er?.
Merk: Hvis du vil dele posisjonen din, må du slå på Stedstjenester i Innstillinger
> Personvern.
Velg Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. > Stedsdeling, og slå deretter på Del posisjonen min.
Trykk på Endre Min posisjon til denne iPhonen.
Trykk på familiemedlemmet du vil dele posisjonen din med, trykk på Del posisjonen din, og trykk deretter på
.Du kan gjenta dette trinnet for hvert familiemedlem du vil dele posisjonen din med. Hvert familiemedlem mottar en melding om at du har delt posisjonen din, og at vedkommende kan velge om han eller hun vil dele posisjonen sin med deg.
Du kan også sende eller dele posisjonen din når du bruker Meldinger-appen
(iOS 8, iPadOS 13 eller nyere), ved å trykke på profilbildet eller navnet øverst i samtalen, trykke på
og deretter trykke på Send min nåværende posisjon eller Del posisjonen min.
Hvis du vil slutte å dele posisjonen din med et familiemedlem, kan du gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Del posisjonen min. Trykk på familiemedlemmet, og trykk deretter på Slutt å dele posisjonen min.
Hvis du vil finne posisjonen til et familiemedlem, bruker du Hvor er?-appen
.
Del Delt internett
Med Familiedeling kan du dele en internettforbindelse gjennom Delt internett med medlemmer i familiegruppen. Når et medlem i familiegrupper konfigurerer Delt internett, kan andre familiemedlemmer bruke den til å dele en internettforbindelse uten å skrive inn passordet.