Bruk AirDrop på iPhone til å sende objekter til enheter i nærheten
Med AirDrop kan du trådløst sende bilder, videoer, nettsteder, steder og annet til enheter i nærheten og Mac-datamaskiner (iOS 7, iPadOS 13, OS X 10.10 eller nyere kreves). AirDrop overfører informasjon via Wi-Fi og Bluetooth – begge deler må være slått på. Hvis du vil bruke AirDrop, må du være logget på med Apple-ID-en din. Overføringene krypteres av hensyn til sikkerhet.
Send et objekt med AirDrop
Åpne objektet og trykk deretter på
, Del, AirDrop,
, eller en annen knapp som viser appens delingsvalg.Du kan gjøre følgende:
Trykk på
i raden med delingsvalg, og trykk deretter på profilbildet til en AirDrop-bruker i nærheten.Tips: På iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max: pek iPhone i retningen av en annen iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max, og trykk på profilbildet til brukeren øverst på skjermen.
Over raden med delingsvalg, kan du velge en av personene du kjenner som har enheter i nærheten som er tilgjengelige for AirDrop. Profilbildene vises med
.
Hvis personen ikke vises som en AirDrop-bruker i nærheten, kan du be dem om å åpne Kontrollsenter på iPhone, iPad eller iPod touch og tillate at AirDrop mottar objekter. Hvis du vil sende til noen på en Mac, ber du dem gi tillatelse til at de blir funnet i AirDrop i Finder.
Hvis du vil sende et objekt med en annen metode enn AirDrop, velger du metoden – for eksempel Meldinger eller Mail – fra raden med delingsvalg (alternativer varierer etter app). Siri kan også foreslå måter å dele på med personene du kjenner, ved å vise profilbildene deres og symboler som representerer delingsmetoder.
Du kan også bruke AirDrop til å dele passord for apper og nettsteder på en sikker måte med andre som bruker en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Se Del passord til nettsteder og apper med AirDrop på iPhone.
Tillat andre å sende objekter til din iPhone med AirDrop
Åpne Kontrollsenter, og trykk på
.Hvis du ikke ser
, trykk og hold på gruppen med kontroller øverst til venstre.Trykk på Kun kontakter eller Alle for å angi hvem du vil motta objekter fra.
Du kan godta eller avslå hver forespørsel når du mottar den.