Bruk Begrenset tilgang på iPhone
Begrenset tilgang begrenser iPhone midlertidig til én app, slik at du lettere kan fokusere på én oppgave. Du kan også styre hvilke funksjoner som skal være tilgjengelige i appen. Bruk én av følgende framgangsmåter:
deaktivere områder på skjermen som ikke er relevante for en oppgave, eller områder der utilsiktede bevegelser kan forstyrre
deaktivere maskinvareknappene på iPhone
begrense hvor lenge noen kan bruke appen
Konfigurer Begrenset tilgang
Velg Innstillinger
> Tilgjengelighet > Begrenset tilgang og slå på Begrenset tilgang.Juster hva som helst av følgende:
Kodeinnstillinger: Trykk på Angi kode for Begrenset tilgang, og angi en kode.
Du kan også slå på Face ID (på en iPhone med Face ID) eller Touch ID (på en iPhone med en Hjem-knapp) for å avslutte en Begrenset tilgang-økt.
Tidsgrenser: Spill en lyd eller les opp tiden som gjenstår før en Begrenset tilgang økt slutter.
Tilgjengelighetssnarvei Slå snarveien på eller av under Begrenset tilgang-økter.
Autolås skjerm: Angi hvor lang tid det skal ta før iPhone-skjermen låses automatisk under en Begrenset tilgang-økt.
Start en Begrenset tilgang-økt
Åpne appen du vil bruke.
Slå på Begrenset tilgang på en av følgende måter:
Spør Siri. Si for eksempel: «Aktiver Begrenset tilgang.» Finn ut hvordan du stiller spørsmål til Siri.
Marker den delen av skjermen du vil deaktivere. Flytt masken på plass, eller bruk håndtakene til å justere størrelsen.
Trykk på Valg, og slå på eller av følgende:
Dvale/vekke-knapp
Volumknapper
Bevegelse (for å hindre at iPhone går fra stående til liggende visning, eller at den reagerer på andre bevegelser)
Tastaturer
Berøring
Tidsgrenser
Trykk på Start.
Avslutt en Begrenset tilgang-økt
På en iPhone med Face ID: Dobbelttrykk på sideknappen, og lås deretter opp med Face ID (hvis det er aktivert). Eller trippeltrykk på sideknappen og oppgi koden for Begrenset tilgang.
På en iPhone med en Hjem-knapp: Dobbelttrykk på Hjem-knappen, og lås deretter opp med Touch ID (hvis det er aktivert). Eller trippeltrykk på Hjem-knappen og oppgi koden for Begrenset tilgang.