Angi hvilke apper som kan få tilgang til posisjonen din på iPhone
Med stedstjenester kan du velge hvilke stedsbaserte apper – Påminnelser, Kart, Kamera og Wallet – som kan samle inn og bruke data som viser posisjonen din. Den omtrentlige posisjonen din bestemmes ved hjelp av informasjon om mobilnettverket ditt, Wi-Fi-nettverk i nærheten (hvis Wi-Fi er slått på), GPS-nettverk (hvis dette er tilgjengelig) og Bluetooth-tilkoblinger (hvis Bluetooth er slått på). Når en app bruker stedstjenester, vises
i statuslinjen.
Slå på Stedstjenester
Hvis du ikke slo på stedstjenester da du konfigurerte iPhonen første gang, går du til Innstillinger
> Personvern > Stedstjenester, og slår på Stedstjenester.
Slå av Stedstjenester
Velg Innstillinger
> Personvern > Stedstjenester, og velg blant alternativene for å slå av stedstjenester for noen eller alle apper og tjenester.
Hvis du slår av stedstjenester, blir du bedt om å slå det på igjen neste gang en app eller en tjeneste prøver å bruke det.
Se i vilkårene og retningslinjene for personvern for hver enkelt tredjepartsapp for å finne ut hvordan den bruker dataene det ber om. Se Apple-kundestøtteartikkelen Om personvern og stedstjenester.
Skjul kartet i Stedstjenester-varsler
Når du tillater at en app alltid bruker posisjonen din i bakgrunnen, kan du motta varsler om appens bruk av slik informasjon. (Disse varslene lar deg endre tillatelsen hvis du ønsker det.) I varslene viser et kart steder som nylig ble brukt av appen.
Hvis du vil skjule kartet, velger du Innstillinger
> Personvern > Stedstjenester > Stedsvarsler, og slår deretter av Vis kart i stedsvarsler.
Når innstillingen er av, mottar du fortsatt stedsvarsler, men kartet vises ikke.
Endre stedstjenester for systemtjenester
Flere systemtjenester, som stedsbaserte forslag og stedsbaserte annonser, bruker stedstjenester.
Hvis du vil se status for hver enkelt tjeneste, slå Stedstjenester av eller på for hver tjeneste eller vise
i statuslinjen når aktiverte systemtjenester bruker posisjonen din, velger du Innstillinger
> Personvern > Stedstjenester > Systemtjenester.
Slett relevante steder
Kart-appen holder oversikt over alle stedene du nylig har besøkt, i tillegg til når og hvor ofte du har vært der. Kart-appen bruker informasjonen til å forsyne deg med personlige tjenester som foreslåtte kjøreruter. Du kan slette denne informasjonen.
Merk: Relevante steder har gjennomgående kryptering og kan ikke leses av Apple.
Velg Innstillinger
> Personvern > Stedstjenester > Systemtjenester > Relevante steder.Du kan gjøre følgende:
Trykk på ett enkelt sted: Trykk på stedet, trykk på Rediger og trykk deretter på
.Slett alle steder: Trykk på Tøm logg. Denne handlingen fjerner alle relevante steder på de enhetene som er logget på med samme Apple-ID.