Konfigurer Meldinger på iPhone
I Meldinger-appen
kan du sende meldinger som SMS/MMS-meldinger via mobiltjenesten din, eller med iMessage over Wi-Fi eller mobiltjenesten til personer som bruker iPhone, iPad, iPod touch eller en Mac. Tekstmeldinger du sender og mottar med iMessage, teller ikke i forhold til SMS/MMS-kvotene dine i mobilabonnementet, men mobildatautgifter kan påløpe.
iMessage-tekstmeldinger kan inkludere bilder, video og annen informasjon. Du kan se når andre skriver, og du kan også sende lesebekreftelser, slik at andre får vite når du har lest meldingene deres. Meldinger du sender ved hjelp av iMessage, krypteres før de sendes, av hensyn til sikkerheten.
iMessage-tekstmeldinger vises i blå bobler, og SMS/MMS-tekstmeldinger vises i grønne bobler. Se Apple-kundestøtteartikkelen Om iMessage og SMS/MMS.
Logg på iMessage
Velg Innstillinger
> Meldinger.Slå på iMessage.
Logg på iMessage på Macen og andre Apple-enheter med samme Apple-ID
Hvis du er logget på iMessage med samme Apple-ID på alle enhetene dine, vil alle meldingene du sender og mottar på iPhone, også vises på de andre Apple-enhetene dine. Send en melding fra enheten som er nærmest, eller bruk Handoff til å starte en samtale på én enhet og fortsette på en annen.
På iPhone, iPad eller iPod touch velger du Innstillinger
> Meldinger og slår på iMessage.Åpne Meldinger på Macen, og bruk én av følgende framgangsmåter:
Hvis du logger på for første gang, angir du Apple-ID-en og passordet og klikker på Logg på.
Hvis du tidligere har logget på og vil bruke en annen Apple-ID, velger du Meldinger > Valg, klikker på iMessage, og klikker deretter på Logg av.
Med Kontinuitet vil alle SMS/MMS-meldingene du sender og mottar på iPhone, også vises på de andre iOS-enhetene dine og på Macen. Se Apple-kundestøtteartikkelen Bruke Kontinuitet for å koble sammen Mac, iPhone, iPad, iPod touch og Apple Watch.
Bruk Meldinger i iCloud
Velg Innstillinger
> [navnet ditt] > iCloud, og slå deretter på Meldinger (hvis det ikke allerede er slått på).
Alle meldinger du sender og mottar på iPhone, arkiveres i iCloud. Når du logger med samme Apple-ID på en ny enhet som også har Meldinger i iCloud slått på, vil alle meldingene også vises der automatisk.
Siden meldingene og vedleggene lagres i iCloud, vil du få mer ledig plass på iPhone når du trenger det. Meldingsbobler, hele samtaler og vedlegg som du sletter fra iPhone, slettes også fra de andre Apple-enhetene dine (iOS 11.4, iPadOS 13 og macOS 10.13.5 og nyere) der Meldinger i iCloud er slått på.
Se Apple-kundestøtteartikkelen Oppbevar alle meldingene dine i iCloud.
Merk: Meldinger i iCloud bruker iCloud-lagringsplass. Les Administrer innstillinger for Apple-ID og iCloud på iPhone hvis du vil ha informasjon om iCloud-lagring.