Įrenginio trynimas „iPhone“ programa „Find My“
Naudodami programą „Find My“
ištrinkite duomenis „iPhone“, „iPad“, „iPod touch“, „Apple Watch“ ar „Mac“. Kad galėtumėte nuotoliniu būdu ištrinti įrenginį, turite įjungti funkciją „Find My [įrenginys]“, kol dar nepametėte.
Kas daroma programa „Find My“ ištrynus įrenginį?
Jūsų „Apple ID“ el. pašto adresu išsiunčiamas patvirtinimo el. laiškas.
Kai naudodami „Find My“ nuotoliniu būdu ištrinate įrenginio turinį, jame tebeveikia ir jį saugo „Activation Lock“. Kad galėtumėte iš naujo suaktyvinti, reikia įvesti jūsų „Apple ID“ ir slaptažodį.
Ištrynę įrenginį nebegalite naudodami programą „Find My“ jo rasti ar jame leisti garsą. Vis dėlto įrenginį „Mac“ ar „Apple Watch“ gali pavykti rasti, jeigu jis yra šalia anksčiau naudoto „Wi-Fi“ tinklo.
„Apple Pay“ įrenginyje išjungiama. Iš įrenginio pašalinamos visos „Apple Pay“ nustatytos kreditinės ar debetinės kortelės, studento ID kortelės ir „Express Transit“ kortelės. Kreditinės, debetinės ir studento ID kortelės pašalinamos netgi tada, kai įrenginys neprijungtas prie interneto. „Express Transit“ kortelės pašalinamos kitą kartą įrenginiui prisijungus prie interneto. Žr. „Apple“ palaikymo straipsnį Su „Apple Pay“ naudojamų kortelių tvarkymas.
Įrenginio trynimas
Sąraše „Devices“ palieskite įrenginį, kurį norite ištrinti.
Palieskite „Erase This Device“, tada palieskite „Erase This [įrenginys]“.
Jeigu įrenginys yra „Mac“, įveskite prieigos kodą, kad jį užrakintumėte (kad atrakintumėte, turėsite naudoti šį prieigos kodą).
Jeigu įrenginys pamestas ir jūsų prašoma įvesti telefono numerį arba pranešimą, galite nurodyti, kad įrenginys pamestas, arba savo kontaktinę informaciją. Numeris ir pranešimas rodomas įrenginio „Lock“ ekrane.
Palieskite „Erase“.
Įveskite „Apple ID“ slaptažodį, tada vėl palieskite „Erase“.
Jeigu įrenginys neprijungtas prie interneto, nuotolinis trynimas pradedamas kitą kartą jam prisijungus prie „Wi-Fi“ arba korinio ryšio tinklo.
Trynimo atšaukimas
Jeigu davėte komandą ištrinti prie interneto neprijungtą įrenginį ir jį radote dar jam neprisijungus prie interneto, trynimo užklausą galite atšaukti.
Sąraše „Devices“ palieskite įrenginį, kurio trynimo užklausą norite atšaukti.
Palieskite „Cancel Erase“, tada įveskite „Apple ID“ slaptažodį.
Jeigu pametėte „iPhone“, jį galite ištrinti naudodami Find My iPhone on iCloud.com.