Az iPhone alapértelmezett beállításainak visszaállítása
Bármikor visszaállíthatja az alapértelmezett beállításokat, anélkül hogy törölné az eszközén lévő tartalmakat.
Ha menteni szeretné a beállításokat, készítsen biztonsági másolatot az iPhone-ról, és csak ezután állítsa vissza az alapértelmezett beállításokat. Ha például szeretne megoldani egy problémát, viszont az alapértelmezett beállítások visszaállítása nem segít, akkor megpróbálhatja visszaállítani a korábbi beállításokat egy biztonsági másolatból.
Válassza a Beállítások
> Általános > Alaphelyzetbe állítás menüpontot.Válasszon ki egy lehetőséget:
FIGYELMEZTETÉS: Ha az Összes tartalom, beállítás törlése lehetőséget választja, azzal az összes tartalmat eltávolítja. Lásd: Az összes tartalom és beállítás törlése az iPhone-ról.
Összes beállítás visszaállítása: Minden beállítás – többek között a hálózati beállítások, a billentyűzet szótára, a Főképernyő elrendezése, a helyzettel kapcsolatos beállítások, az adatvédelmi beállítások és az Apple Pay-kártyák – el lesznek távolítva, vagy visszaállnak az alapértelmezett beállításra. Az adatok és a médiatartalmak nem lesznek törölve.
Hálózati beállítások visszaállítása: Minden hálózati beállítás eltávolításra kerül. Továbbá a Beállítások > Általános > Infó menüpontban megadott eszköznév az alapértelmezett „iPhone” lesz, a manuálisan megbízhatóként megjelölt tanúsítványok (pl. a webhelyekhez tartozók) státusza megbízhatatlanra változik.
Előfordulhat, hogy a mobilhálózati adatroaming is kikapcsolásra kerül. (Lásd: A mobilhálózat beállításainak megtekintése vagy módosítása az iPhone-on.)
Hálózati beállítások visszaállítása: Minden hálózati beállítás eltávolításra kerül. Továbbá a
> Általános > Infó menüpontban megadott eszköznév az alapértelmezett „iPhone” lesz, a manuálisan megbízhatóként megjelölt tanúsítványok (pl. a webhelyekhez tartozók) státusza megbízhatatlanra változik.A hálózati beállítások visszaállításakor a korábban használt hálózatok és a nem konfigurációs profilból vagy mobileszköz-felügyeleti (MDM) megoldásból telepített VPN-beállítások el lesznek távolítva. A Wi-Fi ki lesz kapcsolva, majd ismét bekapcsolódik, miközben megszakítja a kapcsolatot azzal a hálózattal, amelyhez Ön éppen csatlakozik. A Wi-Fi és a Kézi csatlakozás beállítások bekapcsolva maradnak.
A konfigurációs profilból telepített VPN-beállítások eltávolításához válassza a Beállítások > Általános > Profilok és eszközfelügyelet elemet, jelölje ki a konfigurációs profilt, majd koppintson a Profil eltávolítása elemre. Ez eltávolítja a profil által megadott összes többi beállítást és fiókot. Lásd ebben az útmutatóban: Konfigurációs profilok telepítése és eltávolítása az iPhone-on.
Az MDM megoldással telepített hálózati beállítások eltávolításához válassza a Beállítások > Általános > Profilok és eszközfelügyelet elemet, jelölje ki a felügyeletet, majd koppintson a Felügyelet eltávolítása elemre. Ez eltávolítja az MDM-megoldással megadott összes többi beállítást és tanúsítványt. Tekintse meg a mobileszköz-felügyelet (MDM) leírását az iOS Üzembehelyezési útmutatóban.
A billentyűzet szótárának visszaállítása: Úgy adhatók szavak a billentyűzet szótárához, hogy elutasítja azokat a szavakat, amelyeket az iPhone javasol gépelés közben. A billentyűzet szótárának alaphelyzetbe állításával csak a hozzáadott szavakat törli.
A Főképernyő elrendezésének visszaállítása: Itt állíthatja vissza a beépített alkalmazások eredeti elrendezését a főképernyőn.
Helymeghatározás és adatvédelem visszaállítása: Itt állíthatók alaphelyzetbe a helymeghatározás és az adatvédelem beállításai.
Ha egy számítógép segítségével törölni szeretné a tartalmat a beállításokkal együtt, majd az iPhone-t vissza szeretné állítani a gyári beállításokra, akkor tekintse meg a következő részt: Az iPhone gyári beállításainak visszaállítása. Ha az összes tartalmat és beállítást teljesen törölni szeretné, akkor tekintse meg a következőt: Az összes tartalom és beállítás törlése az iPhone-ról.