Az iPhone biztonsági mentése
Az iPhone tartalmáról biztonsági másolatot készíthet az iCloud vagy a számítógépe segítségével. Ha nem tudja, hogy melyik módszer optimális Önnek, tekintse meg a következő cikket: Biztonsági mentés készítése iOS-készülékekről.
Tipp: Ha lecseréli az iPhone-ját, az eszköz biztonsági másolatából átköltöztetheti az adatokat az új eszközre. Lásd: Minden tartalom visszaállítása az iPhone-ra egy biztonsági másolatból.
Biztonsági mentés az iPhone tartalmáról az iCloud használatával
Válassza a Beállítások
> [az Ön neve] > iCloud > iCloud biztonsági mentés menüpontot.Kapcsolja be az iCloud biztonsági mentés funkciót. Az iCloud automatikusan és napi rendszerességgel készít biztonsági másolatot az iPhone tartalmáról, ha az iPhone áramforráshoz és Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik, és zárolva van.
Ha manuálisan szeretne biztonsági másolatot készíteni, koppintson a Biztonsági mentés elemre.
Az iCloud biztonsági mentések megtekintéséhez válassza a Beállítások > [az Ön neve] > iCloud > Tárhely kezelése > Biztonsági mentések menüpontot. Ha egy biztonsági mentést törölni szeretne, válassza ki a mentést a listán, majd koppintson a Biztonsági mentés törlése lehetőségre.
Biztonsági mentés az iPhone tartalmáról egy Mac géppel
Az iPhone és egy számítógép csatlakoztatása USB-kapcsolaton keresztül.
A Mac gépen válassza ki az iPhone-t a Finder oldalsávján.
Megjegyzés: Ha a Finder segítségével szeretne biztonsági másolatot készíteni az iPhone-on lévő adatokról, macOS Catalina rendszert kell használnia. A macOS rendszer régebbi verziói esetében használja az iTunest az iPhone-on lévő adatok biztonsági mentéséhez.
A Finder-ablak tetején kattintson az Általános lehetőségre.
Válassza ki a „Biztonsági mentés készítése az iPhone összes adatáról erre a Mac gépre” lehetőséget.
Ha a mentett adatokat titkosítani szeretné, és jelszóval szeretné védeni őket, válassza ki „A helyi biztonsági mentés titkosítása” beállítást.
Kattintson a Biztonsági mentés lehetőségre.
Megjegyzés: Az iPhone-t vezeték nélküli módon is csatlakoztathatja a számítógépéhez, ha beállítja a Wi-Fi-szinkronizálást.
Biztonsági mentés az iPhone tartalmáról egy Windows rendszerű PC-vel
Az iPhone és egy számítógép csatlakoztatása USB-kapcsolaton keresztül.
A PC-n lévő iTunes alkalmazásban kattintson az iPhone gombra az iTunes-ablak bal felső részén.
Kattintson az Összegzés lehetőségre.
Kattintson a Biztonsági mentés lehetőségre (a Biztonsági mentések alatt).
A biztonsági mentések titkosításához válassza ki „A helyi biztonsági mentés titkosítása” beállítást, írjon be egy jelszót, majd kattintson a Jelszó beállítása lehetőségre.
A számítógépén tárolt biztonsági mentések megtekintéséhez válassza a Szerkesztés > Beállítások menüpontot, majd kattintson az Eszközök lehetőségre. A biztonsági mentések listáján a titkosított mentések mellett egy lakat ikon látható.
Megjegyzés: Az iPhone-t vezeték nélküli módon is csatlakoztathatja a számítógépéhez, ha beállítja a Wi-Fi-szinkronizálást.