iPhone’da Bul’da bir aygıtı silme
iPhone’u, iPad’i, iPod touch’ı, Apple Watch’u veya Mac’i silmek için Bul uygulamasını
kullanın. Bir aygıtı uzaktan silmek için aygıt kaybolmadan önce [Aygıtı] Bul seçeneğini açmalısınız.
Bul’da bir aygıtı sildiğinizde ne olur?
Bir onay e-postası Apple kimliği e-posta adresinize gönderilir.
Bul’u kullanarak bir aygıtı uzaktan sildiğinizde aygıtı korumak için Etkinleştirme Kilidi açık kalır. Apple kimliğiniz ve parolanız yeniden etkinleştirme için gereklidir.
Bir aygıtı sildikten sonra aygıtın yerini bulmak veya aygıtta ses çalmak için Bul’u kullanamazsınız. Ancak Mac’iniz veya Apple Watch’unuz önceden kullanılmış bir Wi-Fi ağının yakınına gelirse onların yerini bulabilirsiniz.
Apple Pay aygıtınız için etkisizleştirilir. Apple Pay için ayarlanmış herhangi bir kredi veya bank kartı, öğrenci kimlik kartları ve Ekspres Toplu Taşıma kartları aygıtınızdan silinir. Kredi ve banka kartı ve öğrenci kimlik kartları aygıtınız çevrimdışı olsa bile silinir. Ekspres Toplu Taşıma kartları aygıtınız çevrimiçi olduğunda silinir. Manage the cards that you use with Apple Pay (Apple Pay ile kullandığınız kartları yönetme) başlıklı Apple Destek makalesine bakın.
Bir aygıtı silme
Aygıtlar listesinde silmek istediğiniz aygıta dokunun.
Bu Aygıtı Sil’e dokunun, sonra Bu [Aygıtı] Sil’e dokunun.
Aygıt bir Mac ise onu aygıtı kilitlemek için bir parola girin (kilidini açmak için parolayı kullanmaya gereksiniminiz olacak).
Aygıt kayıpsa ve bir telefon numarası ve mesaj girmeniz istenirse aygıtın kayıp olduğunu ve sizinle nasıl iletişim kuracaklarını belirtmek isteyebilirsiniz. Numara ve mesaj aygıtın Kilitli ekranında görünür.
Sil’e dokunun.
Apple kimliği parolanızı girin, sonra yeniden Sil’e dokunun.
Aygıtınız çevrimdışıysa uzaktan silme aygıt Wi-Fi’ye veya hücresel ağa bağlandığında başlar.
Silme işleminden vazgeçme
Çevrimdışı bir aygıtı silerseniz ve aygıtı yeniden çevrimiçi olmadan önce bulursanız silme işleminden vazgeçebilirsiniz.
Aygıtlar listesinde silme işleminden vazgeçmek istediğiniz aygıta dokunun.
Silmekten Vazgeç’e dokunun, sonra Apple kimliği parolanızı girin.
iPhone’unuzu kaybederseniz iCloud.com üzerindeki iPhone’umu Bul’u kullanarak iPhone’unuzu silebilirsiniz.