Одређивање апликација које ће моћи да приступе вашој локацији на iPhone-у
Функција Location Services омогућава избор апликација заснованих на локацији, као што су Reminders, Maps, Camera и Wallet, које ће моћи да прикупе и користе податке који указују на вашу локацију. Ваша приближна локација се одређује на основу информација са мобилне мреже, локалних Wi-Fi мрежа (ако је укључен Wi-Fi), мреже GPS-а (Global Positioning System – глобални позициони систем; ако је доступан) и Bluetooth веза (ако је Bluetooth укључен). Када апликација користи Location Services, у статусној траци се појављује
.
Укључивање функције Location Services
Ако нисте укључили функцију Location Services када сте први пут подесили iPhone, идите у Settings
> Privacy > Location Services, а затим укључите Location Services.
Искључивање функције Location Services
Идите у Settings
> Privacy > Location Services, а затим у опцијама одаберите да ли ћете искључити Location Services за само неке апликације и услуге, или за све њих.
Ако искључите функцију Location Services, биће вам затражено да је поново укључите када следећи пут апликација или услуга покуша да је користи.
Прегледајте услове и правилник о приватности за сваку апликацију треће стране да бисте разумели на који начин користи податке које захтева. Погледајте чланак Apple подршке About privacy and Location Services.
Сакривање мапе у упозорењима функције Location Services
Када дозволите некој апликацији да у позадини увек користи вашу локацију, можда ћете примати упозорења о томе да апликација користи те информације. (Ова упозорења вам омогућавају да промените дозволу ако пожелите.) У упозорењима се на мапи виде локације којима је недавно приступила апликација.
Да бисте сакрили мапу, идите у Settings
> Privacy > Location Services > Location Alerts, а затим искључите Show Map in Location Alerts.
Када искључите ово подешавање и даље ћете да примате упозорења о локацији, али се мапа неће приказивати.
Промена подешавања за Location Services за системске услуге
Неколико системских услуга, попут предлога заснованих на локацији и огласа заснованих на локацији, користе функцију Location Services.
Да бисте видели статус за сваку услугу, да бисте укључили или искључили функцију Location Services за сваку услугу, или да бисте видели
на статусној траци када омогућене системске услуге користе податке о вашој локацији, идите у Settings
> Privacy > Location Services > System Services.
Брисање важних локација
У апликацији Maps се евидентирају места која сте недавно посетили, као и време и учесталост посете. На основу ових информација, апликација Maps обезбеђује персонализоване услуге, попут предиктивног усмеравања у саобраћају. Можете да избришете ове информације.
Напомена: Важне локације су потпуно шифроване и Apple не може да их чита.
Идите у Settings
> Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations.Урадите нешто од следећег:
Брисање једне локације: тапните на локацију, потом на Edit, а затим на
.Брисање свих локација: тапните на Clear History. Са овом радњом ћете обрисати све важне локације са свих уређаја на којима сте пријављени са истим Apple ID-ом.