Määrake, millised rakendused pääsevad iPhone'is teie asukohateabele ligi
Location Services võimaldab valida, millistel asukohapõhistel rakendustel (näiteks Reminders, Maps, Camera ja Wallet) on lubatud koguda ja kasutada andmeid teie asukoha kohta. Teie ligikaudne asukoht määratakse mobiilsidevõrgu, kohalike Wi-Fi-võrkude (kui teie Wi-Fi on sisselülitatud), funktsiooni Global Positioning System (GPS) võrkude (kui on saadaval) ning Bluetooth-ühenduste abil (kui Bluetooth on lülitatud sisse). Kui rakendus kasutab teenust Location Services, siis kuvatakse olekuribal
.
Funktsiooni Location Services sisselülitamine
Kui te ei lülitanud iPhone’i esimesel seadistamisel teenust Location Services sisse, siis valige Settings
> Privacy > Location Services, seejärel lülitage Location Services sisse.
Funktsiooni Location Services väljalülitamine
Valige Settings
> Privacy > Location Services, seejärel tehke valikud teenuse Location Services väljalülitamiseks osade rakenduste ja teenuste jaoks või nende kõikide jaoks.
Kui lülitate teenuse Location Services välja, siis palutakse teil see uuesti sisse lülitada, kui mõni rakendus või teenus proovib seda funktsiooni järgmine kord kasutada.
Tutvuge kolmanda osapoole rakenduse tingimuste ja privaatsuseeskirjadega, et mõista kuidas rakendus kasutab taotletud andmeid. Vt. Apple'i toe artiklit Teave privaatsuse ja asukohateenuste kohta.
Kaardi peitmine funktsiooni Location Services märguannetes
Kui lubate rakendusel kasutada alati teie asukohta taustal, siis võite saada märguandeid selle kohta, kuidas rakendus seda teavet kasutab. (Need märguanded võimaldavad teil soovi korral seda luba muuta.) Märguandes olev kaart näitab rakenduse poolt kasutatud asukohti.
Kaardi peitmiseks valige Settings
> Privacy > Location Services > Location Alerts, seejärel lülitage funktsioon Show Map in Location Alerts välja.
Väljalülitamisel saadetakse asukohamärguandeid edasi, kuid kaarti ei kuvata.
Teenuse Location Services muutmine süsteemiteenuste jaoks
Mitmed süsteemiteenused, nt. asukohapõhised soovitused ja reklaamid, kasutavad teenust Location Services.
Iga teenuse oleku kuvamiseks, iga teenuse jaoks teenuse Location Services sisse või välja lülitamiseks või
kuvamiseks olekuribal, kui need teenused kasutavad teie asukohta, valige Settings
> Privacy > Location Services > System Services.
Oluliste asukohtade kustutamine
Rakendus Maps hoiab meeles teie poolt hiljuti külastatud kohti, ning peab arvet ka selle üle, kui sageli te neid külastate. Maps kasutab seda teavet isikupärastatud teenuste pakkumiseks, nt. liiklusmarsruutide ennustamine. Soovi korral saate selle info kustutada.
Märge: Loendis Significant Locations olevad asukohad on krüpteeritud ning Apple ei saa neid lugeda.
Valige Settings
> Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations.Järgige ühte järgmistest juhistest.
Ühe asukoha kustutamine: puudutage asukohta, puudutage Edit, seejärel puudutage
.Kõikide asukohtade kustutamine: puudutage Clear History. See toiming kustutab kõik teie olulised asukohad kõikidest teie seadmetest, kuhu olete logitud sisse sama Apple ID abil.