Určení, které aplikace na iPhonu můžou zjistit vaši polohu
V nastavení polohových služeb můžete určit, které aplikace pracující s polohou – například Připomínky, Mapy, Fotoaparát či Wallet – smějí shromažďovat a používat data udávající vaši polohu. Vaše přibližná poloha je zjišťována na základě informací z mobilní sítě, z místních Wi‑Fi sítí (máte‑li zapnutý příjem Wi‑Fi), ze sítě GPS (je-li k dispozici) a z rozhraní Bluetooth (pokud ho máte zapnuté). Pokud některá aplikace používá polohové služby, objeví se ve stavovém řádku
.
Zapnutí polohových služeb
Pokud jste polohové služby nezapnuli při úvodním nastavení iPhonu, přejděte do Nastavení
> Soukromí > Polohové služby a zapněte volbu Polohové služby.
Vypnutí polohových služeb
Přejděte do Nastavení
> Soukromí > Polohové služby a výběrem příslušných voleb vypněte polohové služby pro některé aplikace a služby nebo pro všechny najednou.
V případě, že Polohové služby vypnete, budete vyzváni k jejich opětovnému zapnutí, jakmile se je některá aplikace nebo služba pokusí znovu použít.
V podmínkách a ujednáních pro aplikace od třetích stran si můžete přečíst, jak tyto aplikace používají data, jež si vyžádaly. Viz článek podpory Apple O ochraně soukromí a polohových službách.
Skrytí mapy v upozorněních v souvislosti s polohovými službami
Když některé aplikaci povolíte, aby na pozadí vždy používala vaše polohové údaje, budete dostávat upozornění, když aplikace tyto údaje použije. (Tato upozornění vám umožňují v případě potřeby udělená oprávnění změnit.) Upozornění obvykle obsahuje mapu s polohovými údaji, s nimiž aplikace naposledy pracovala.
Chcete-li tuto mapu skrýt, přejděte do Nastavení
> Soukromí > Polohové služby > Upozornění na polohu, a pak vypněte volbu Zobrazit mapu v upozornění.
Je-li volba vypnutá, budete i nadále dostávat upozornění, ale mapa se zobrazovat nebude.
Změna nastavení polohových služeb pro systémové služby
Polohové služby využívá několik systémových služeb, například návrhy a reklamy založené na poloze.
Chcete‑li zobrazit stav jednotlivých služeb, zapnout či vypnout polohové služby pro každou službu zvlášť nebo zobrazovat ve stavovém řádku ikonu
, kdykoli budou povolené systémové služby využívat vaši polohu, přejděte do Nastavení
> Soukromí > Polohové služby > Systémové služby.
Smazání významných míst
Aplikace Mapy eviduje místa, která jste v poslední době navštívili, spolu s informacemi o tom, kdy a jak často je navštěvujete. Na základě získaných údajů vám pak poskytuje přizpůsobené služby, například prediktivní informace o dopravě při navigaci. Tyto údaje můžete smazat.
Poznámka: Data významných míst jsou šifrována mezi koncovými body a společnost Apple si je nemůže přečíst.
Přejděte do Nastavení
> Soukromí > Polohové služby > Systémové služby > Významná místa.Proveďte některou z následujících akcí:
Smazání jednoho místa: Klepněte na požadované místo a potom na
.Smazání všech míst: Klepněte na Vymazat historii. Tím vymažete všechna významná místa ze všech zařízení přihlášených pod stejným Apple ID.